Monday, 17 November 2014

Nation Of Islam SESAT

Persatuan Nation Of Islam di Amerika merupakan Satu persatuan Yang SESAT dan tidak ada kaitan langsung dengan Islam yang sebenar..ini adalah kerana persatuan ini merupakan satu persatuan yang diberi lampu hijau oleh Ahli Jemaah Dajjal untuk beroperasi di Amerika Syarikat agar dapat menyesatkan Kaum kulit hitam Amerika yang jahil.Persatuan ini ditubuhkan oleh seorang Dajjal Kecil yang bernama  Wallace D.Fard Muhammad pada july 4 1930 di Amerika Syarikat..

Wallace D.Fard Muhammad mengangap dirinya sebagai Allah dan mengelar dirinya sebagai Mahdi atau Al Masih..Dibawah ini merupakan kenyataan muridnya iaitu Elijah Muhammad ketika pertama kali berjumpa dengan Fard Muhammad..


"Who are you, and what is your real name?" He said, "I am the one that the world has been expecting for the past 2000 years. I said to him again, "What is your name?" He said, "My name is Mahdi; I am God, I came to guide you into the right path that you may be successful and see the hereafter.

Ini merupakan kenyataan yang Kufur dan Syirik oleh Fard Muhammad kepada Elijah Muhammad yang merupakan pewaris kepada persatuan Nation Of Islam..Selepas Fard hilang pada bulan Jun 1934, Nation of Islam dipimpin oleh Elijah Muhammad..dibawah ini merupakan kenyataan Kufur dari Elijah Muhammad pula..

Almighty God, Allah, who appeared in the person of Master Fard Muhammad, has given us the knowledge of self and others, and we are now spreading it. Allah chose me to teach you this particular subject: “Accept your Own and be Yourself.” This was His first and foremost teaching for us. This is the teaching and these are the words of Almighty God, Allah, to us in the Person of Master Fard Muhammad, to whom praises are due forever and ever.


Pada hari ini Nation Of Islam diketuai oleh Louis Farrakhan Muhammad yang meneruskan ajaran sesat yang dibawa oleh Fard Muhammad dan Elijah Muhammad..Louis Farrakhan juga memperjuangkan Dianetics..Dianetics adalah satu set idea dan amalan mengenai hubungan metafizik antara minda dan badan yang dicipta oleh L. Ron Hubbard pengasas Scientology dan diamalkan oleh pengikut Scientology(Persatuan Ahli Jemaah Dajjal).
Louis Farrakhan
Nation Of Islam juga mempunyai satu hari yang penting yang di gelar sebagai Saviors Day. Saviors day atau Hari Penyelamat adalah hari cuti kepada Nation Of Islam dalam memperingati kelahiran Pengasas, Penyelamat dan Tuhan mereka iaitu Fard Muhammad..

Daripada kenyataan kenyatan pemimpin Nation Of Islam, kita dapat membuat kesimpulan bahawa Nation Of Islam merupakan satu persatuan yang Sesat dan tiada kaitan dengan Agama Islam langsung..

Hamba Allah Yang bernama El-Hajj Malik El-Shabazz atau dikenali seluruh dunia sebagai Malcolm X pernah cuba untuk membawa Nation Of Islam ke jalan Islam yang sebenar tetapi ia telah dihalang oleh Ahli Jemaah Dajjal dan mereka berjaya membunuh El-Hajj Malik El-Shabazz supaya kesesatan Nation of Islam berterusan sehingga ke hari ini..
El-Hajj Malik El-Shabazz
Tonton Video dibawah ini agar dapat fahami lebih lagi mengenai Nation Of Islam

Saya berharap dengan pendedahan ini dapat lah saudara saudari memahami dengan lebih lagi mengenai kesesatan persatuan Nation Of Islam ini dan persatuan ini tidak ada kaitan langsung dengan Islam yang sebenar..Sekian Wassalam.

2 comments:


  1. افضل خدمات التنظيف بالدمام تجدونها مع شركة تنظيف مسابح بالاحساء شركة المثالية للتنظيف المتفوقة والمتقدمة دائما لانجتزتها وخبرتها الكبيرة التي قدمتها لعملائها بالجودة والمواصفات القياسية بالاسعار المناسبة والجودة العالية بخصومات تصل الي 50% مع الضمان للجودة

    شركة تنظيف مسابح بالدمام

    ReplyDelete